Sindikati HBŽ održali štrajk upozorenja

Radiosarajevo.ba
Sindikati HBŽ održali štrajk upozorenja

Koordinacija sindikata Hercegbosanske županije (HBŽ) danas je održala jednosatni štrajk upozorenja, a razlog je štrajku činjenica da u toj županiji još nije formirana vlada.  

Iz Koordinacije potvrđuju kako su danas za vrijeme jednosatnog štrajka zaposleni u osnovnim i srednjim školama, zdravstvenim ustanovama i županijskom MUP-u bili na svojim radnim mjestima, ali da nisu obavljali redovite poslove, osim zdravstvenih radnika, i to samo u hitnim slučajevima. 

 Zbog toga što nije formirana županijska vlada, sindikat nema s kim pregovarati o rješavanju nagomilanh problema. Stoga, iz Koordinacije upozoravaju da će, ako uskoro ne bude formirana izvršna vlast, stupiti u generalni štrajk.   

 Inače, Koordinaciju sindikata u Hercegbosanskoj županiji čine Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja, Sindikat MUP-a, Nezavisni sindikat radnika u srednjim školama, Sindikat liječnika, Strukovni sindikat medicinskih sestara-tehničara i Sindikat pomoćnih radnika u zdravstvu. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak