Sindikat: Štrajk željezničara 16. oktobra

Radiosarajevo.ba
Sindikat: Štrajk željezničara 16. oktobra

Sindikati Željeznica Federacije
Bosne i Hercegovine, nakon današnjeg sastanka s predstavnicima uprave preduzeća i pomoćnikom federalnog ministra prometa i komunikacija Izetom Mehinagićem, odlučili su da pokrenu štrajk koji je najavljen za 16. oktobar, jer rješenja nije bilo.
Pet sindikata željezničara u Federaciji BiH donijelo je, na zajedničkoj sjednici, odluku o organiziranju generalnog štrajka 16. oktobra, s početkom u 07.00 sati, u svim prometno-poslovnim područjima Željeznica FBiH

Kako je za novinsku agenciju Fena, izjavio predsjednik Štrajkačkog odbora Igor Boban, sindikati Željeznica FBiH ostaju istrajni u svojim zahtjevima: da se izvrši uplata zdravstvenog osiguranja jer trenutno ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice, a zdravstveno osiguranje im je posljednji put uplaćeno u februaru. 

Štrajk su najavili Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture ŽFBiH, Samostalni sindikat tehničko- kolske službe ŽFBiH, Samostalni sindikat radnika održavanja šinskih vozila ŽFBiH, Jedinstveni samostalni sindikat željezničara u FBiH i Neovisni sindikat željezničara u FBiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak