Sindikat hotela 'Holiday' odustao od štrajka

Radiosarajevo.ba
Sindikat hotela 'Holiday' odustao od štrajka

Nakon obećanja Senadina Fetahagića, direktora hotela Holiday, olimpijskog simbola Sarajeva, da će do kraja novembra radnicima biti isplaćene zaostale plaće, kao i uplaćeno zdravstveno osiguranje i doprinosi za penzijsko, Sindikat zaposlenih radnika odustao je od štrajka zakazanog za 28. novembar, piše Dnevni avaz.

Dragana Pilipović, predsjednica Izvršnog odbora Sindikata Holidaya, kazala  je da je štrajk odgođen na temelju obećanja koja su radnici dobili od nadležnih, da će riješiti nagomilane obaveze prema njima.

"Sindikat je postigao sporazum s nadležnima da do 28. novembra udovolje našim zahtjevima. Dio zahtjeva je ispunjen. Napravljeni su minimalni pomaci kada je u pitanju zdravstvo, koje imamo do 5. decembra", kazala je Pilipović.

Kako  je potvrđeno Avazu  iz tog sindikata, ako nadležni uskoro u potpunosti ne udovolje zahtjevima radnika, bit će razmatran novi datum za generalni štrajk, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak