Sindikat GRAS-a u štrajku od kraja januara

Radiosarajevo.ba
Sindikat GRAS-a u štrajku od kraja januara

Radnici GRAS-a, okupljeni u Sindikatu komunalne privrede preduzeća, stupit će u generalni štrajk u ponoć, u noći sa 30. na 31. januar. Predsjedništvo Sindikata odluku je donijelo jer zaposleni ne primaju plate ni penziono osiguranje, ne mogu ovjeriti ni knjižice, a ne uplaćuju im se ni rate kredita.

Adnan Himzanija, predsjednik Sindikata je u izjavi za Dnevni avaz istaknuo kako se nije ništa promijenilo nakon prošlogodišnje tematske sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj su utvrđeni elementi za spas ovog gradskog saobraćajnog preduzeća.

Direktora firme Harisa Kadića ova informacija poprilično je uznemirila, posebno jer je Centrotrans upravo u tom terminu najavio uvođenje linija u Sarajevu:

„Ne znam koji je interes Sindikata da tog datuma uđe u štrajk. To će biti ubitačno i ne ide nam nikako u prilog jer se tri mjeseca trudimo napraviti pozitivnu sliku o preduzeću, a ovim potezom sve će pasti u vodu“.

Manjinski Sindikat vozača u GRAS-u još nije odlučio da li će se pridružiti kolegama iz komunalne privrede preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak