Šibenčani osumnjičeni za pokušaj ubistva bh. državljana

Radiosarajevo.ba
Šibenčani osumnjičeni za pokušaj ubistva bh. državljana

Šibensko-kninska policija osumnjičila je dvojicu mladića s područja Šibenika da su, motivirani nacionalnom mržnjom, pokušali ubiti 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, s prebivalištem u BiH, i njegovog 25-godišnjeg brata, državljanina BiH.

Napadnuti 37-godišnjak teško je ozlijeđen i zadržan je u šibenskoj bolnici.

Osumnjičeni 22-godišnjak i 26-godišnjak - Roko M. i Marin P. u petak, 27. novembra, oko 22.15 sati u mjestu Perković su svojim mercedesom šibenskih registarskih oznaka prepriječili cestu audiju registarske oznake BiH u kojem su bila braća, koju od ranije nisu poznavali. Osumnjičeni su izišli iz svog vozila i bezrazložno napali dvojicu muškaraca u audiju - braću Josipa i Marka iz Busovače, udarajući ih letvom, kamenjem i čekićem.

Policija navodi da su osumnjičeni bili pijani, te da su u napad krenuli zbog nacionalnog porijekla.

Napadnuti 37-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Šibenik. Drugi napadnuti, kao i 22-godišnji napadač, zadobili su lakše tjelesne ozljede i nisu zadržani na liječenju.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetnikom, osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu za djelo ubistva u pokušaju u vezi sa zločinom iz mržnje, biti dovedeni kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku, kaže se u priopćenju.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak