Šestorka u ZDK formira novu Vladu bez SDA: Poznato iz koje stranke će biti kandidat za premijera

2
Radiosarajevo.ba
Šestorka u ZDK formira novu Vladu bez SDA: Poznato iz koje stranke će biti kandidat za premijera

SDP BiH, Bosanskohercegovačka inicijativa Fuad Kasumović, Naša stranka, DF/GS, Narod i pravda, NES potpisali su danas u Zenici Sporazum o koalicionoj saradnji u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako je istaknuto na press konferenciji, skupili su potpise i idu u formiranje nove Vlade u ovom kantonu.

Medijima su se obratili predsjednik BHI-KF Fuad Kasumović, povjerenik KO DF ZDK Goran Bulajić, predsjednik KO SDP BiH ZDK Mirsad Mahmutagić, Mesud Ajanović predsjednik NiP ZDK, Behija Kulović povjerenica KO Naša stranka ZDK i Hašim Mujanović ispred NES ZDK.

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Fuad Kasumović odgovorio na pitanje ostaje li gradonačelnik Zenice

Kasumović je kazao da još uvijek nije postigunut dogovor kada je riječ o raspodjeli ministarstava u Vladi. S obzirom da je BHI KF dobila najveći broj glasova, premijer će biti iz ove stranke.

"Nismo još ništa podijelili, osim da je jasno da BHI KF ima najviše glasova i da mi biramo, ne znamo ko će biti premijer, ali imamo dosta ozbiljnih kandidata. Može biti i nestranačka osoba, ali se svakako prvo moram dogovoriti sa svojim kolegama", kazao je Kasumović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak