Šest članova grupe "Pravda za Davida" uoči šetnje Banja Lukom pozvano na saslušanje

Radiosarajevo.ba

Vladimir Panić, Dušanka Srdanović, Ozren Perduv, Vladinka Tomičić, Željko Dabić, Velimir Jakovljević dobili su poziv da se danas u 17 sati jave na informativni razgovor u PU Banja Luka, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

U pozivu nije navedeno zbog čega su pozvani na razgovor, ali je interesantno da je na Facebook grupi "Slobodni građani Banja Luke" najavljena mirna šetnja gradom na Vrbasu u 18 sati i 30 minuta.

"DANAS ZAHTJEVAMO:

Povećanje plate nasim čuvarima reda i mira za 100 %, jer u zadnje vrijeme imaju veoma prisan fizički kontakt sa narodnim masama i izloženi su svakodnevnim napadima bezobraznog naroda koji nema pametnijeg posla nego da stoji i šeta ulicama Banja Luke.

Stigli su nam i turisti iz Slovenije koji, također mogu da ugroze javni red i mir, jer hodaju po trojkama pa čak i u većim grupama.

Naša milicija mora i po kiši i snijegu da privodi na informativne razgovore samohrane majke, bračne parove i ugledne studente, a šta tek reći za stres kojem su izloženi od strane pojedinih stranih penzionera koji su mučki stajali čak i duže od nekoliko minuta na glavnom trgu. Mirna šetnja građana zakazana je za 18.30 časova, ispred Narodnog pozorišta RS", stajalo je u pozivu na Facebook stranici.

Jakovljević, Dabić, Perduv, Panić, Tomičić i Srdanović pojavili su se ispred PU Banja Luka sa žutim trakama na ruci u 17 sati.

Građani Banja Luke krenuli su u šetnju, a prate ih jake policijske snage. Nešto ranije Banjalučani su zapalili svijeće u Hramu Hrista Spasitelja za Davida Dragičevića. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak