Šešelju ukinuta mogućnost privilegovane komunikacije

Radiosarajevo.ba
Šešelju ukinuta mogućnost privilegovane komunikacije

Sekretarijat Haškog tribunala ukinuo je mogućnost privilegovane komunikacije lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju s njegovim pravnim timom, koji će na tu odluku uložiti žalbu, izjavio je danas zamjenik predsjednika radikala Nemanja Šarović.

Šarović je, na konferenciji za novinare, rekao da Šešeljev pravni tim još nije dobio odluku o zabrani privilegovane komunikacije u pisanoj formi, a žalbu će uložiti kada je dobije, javlja Fena.

Prema njegovim riječima, odluka o zabrani privilegovane komunikacije donesena je na osnovu Pravilnika o pritvoru osoba koje čekaju na suđenje ili žalbeni postupak pred ICTY-em, javio je Tanjug.

Prema toj odluci, rekao je Šarović, komunikacija se može ograničiti samo kada postoji osnovana sumnja da se ta privilegija zloupotrijebi da bi se organizovao bijeg, uticalo na svjedoke, kako bi se oni zastrašili ili kako bi se ometalo provođenje pravde.

On je podsjetio da je izricanje prvostepene presude Šešelju zakazano za 30. oktobar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak