Serijski ubica Korać na psihijatriji

Radiosarajevo.ba
Serijski ubica Korać na psihijatriji

Najnovije informacije vezane uz monstruozno ubistvo fotografa Mustafe Bukvića u sarajevskom naselju Dobrinja kažu da je 30-godišnja Dana Škrba, nevjenčana supruga Elvira Koraća, tokom saslušanja priznala da je ona brutalno zaklala nesretnog čovjeka, prenosi Dnevni avaz.

Nezvanično, Škrba je istražiteljima ispričala na koji način je ubila Bukvića te je u potpunosti opisala kako je do ubistva došlo. Postoji mogućnost da Škrba štiti svog nevjenčanog supruga Elvira Koraća (41), koji je odranije poznati serijski ubica. Međutim, od policijskih dužnosnika jučer je bilo nemoguće dobiti zvanične informacije o ovom slučaju.

Nejasno je i zašto nisu umirili prestravljene građane koji su dva dana bili u neizvjesnosti da li se negdje u njihovoj blizini nalazi i Korać. Kako je sinoć saznao Dnevni avaz, Korać je još prekjučer popodne sam otišao na Neuropsihijatrijsku kliniku u Sarajevu, i to bez pratnje policije, što je potvrdio i Abdulah Kučukalić, direktor Psihijatrijske klinike:

"On je kod nas primljen na liječenje, jer to je pacijent koji je već više puta boravio u psihijatrijskim ustanovama. On nije ništa govorio o ubistvu na Dobriji niti se ponašao tako da je moglo biti razlog njegovog dolaska u bolnicu. Ja nisam dobio saznanja da je on izvršio to krivično djelo. To niko ne zna! Tačno je da je on svojevremeno ubio svog oca, majku i sestru. Policija je s njim razgovarala, ali za sada nema indicija da je on ubio tog čovjeka", kazao je Kučukalič.

Inače, nakon što je fotograf Mustafa Bukvić (67) brutalno ubijen u fotografskoj radnji u sarajevskom naselju Dobrinja, o Koraću su isplivali detalji iz prošlosti koji lede krv u žilama - Korać na duši nosi svoju kompletnu porodicu. Brutalno je pred rat u BiH ubio oca, a 1993. godine i svoje majku i sestru!

Dnevni avaz objavio je opširniju istragu u kojoj se navodi kako je Korać ubio oca na spavanju, zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu koju je izdržavao u Foči. Međutim, početkom agresije pobjegao je iz zatvora, a zatim je tokom agresije ubio svoju majku i sestru, nakon čega je njihova beživotna tijela prebacio u podrum, gdje ih je posuo krečom. Zbog ubistva majke i sestre ležao je u KPZ-u Zenica, a izvjesno vrijeme bio je i na liječenju na psihijatriji. No, nikome nije jasno kada i kako se on našao na slobodi!

Istraga je potvrdila da je Korać uživao u ubistvima najbližih članova porodice. Detalj koji se tiče eventualnog motiva ovog ubistva isplivao je jučer. Naime, jedna za sada nepoznata osoba primila je SMS koji je pokazala policiji, a u kojem je pisalo da ga je zaklao jer mu je je... ženu, slikao ju je golu, slikao mu je i dijete.

Tokom istrage privedeno je više osoba s Dobrinje, a među njima je bilo i ovisnika o drogama, od kojih je policija, navodno, dobila korisne informacije. 


 


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak