Seksistički istup zastupnika SDA Amira Zukića

Radiosarajevo.ba
Seksistički istup zastupnika SDA Amira Zukića

Na prije nekoliko dana održanoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, desio se još jedan primjer nedoličnog, nekulturnog i bahatog ponašanja kakvo gaje mnogi bh. političari, piše Mojevijesti.ba.

Naime, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić, je u toku rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju u Kantonu Sarajevo, komentarisao repliku svog kolege Elmedina Konakovića koja je bila upućena predsjedavajućoj Mirijani Malić (SDP) sa riječima „sa ženama se ne isplati pričati i raspravljati. Pusti to Konakoviću...“ .

Ovim ponašanjem Zukić se krajnje seksistički i nekorektno ponio ne samo prema predsjedavajućoj Mirijani Malić, već i prema svim kolegicama u Skupštini Kantona Sarajevo, ali i svim drugim ženama.

Mojevijesti.ba podsjećaju i da ovo nije prvi seksistički ispad nekog od zastupnika u zakonodavnim organima u BiH. Najpoznatiji raniji slučaj jeste bio kada je zastupnik SBIH-a Muharem Serbezovski Parlamentu izjavio: "Kad žena dobije šamar, zaboravi da ga je uzrokovala."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak