Šefovi BiH, Srbije i Turske danas u Ankari

Radiosarajevo.ba
Šefovi BiH, Srbije i Turske danas u Ankari


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić danas će u Ankari imati trilateralni sastanak sa predsjednicima Republike Turske i Republike Srbije.

Trojica članova Predsjedništva BiH će s predsjednikom Turske Abdullahom Gülom i predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarati o odnosima ovih zemalja i njihovom europskom putu.

U 10.10 sati bit će održan ceremonijal svečanog dočeka u krugu Predsjedničke palače u Ankari

"Naglasak susreta bit će na odnosima tri zemlje, evropskom putu, ekonomskim i trgovinskim odnosima te mogućnosti unapređenja suradnje u oblasti ekonomije. Također, čelnici država će razgovarati i o aktualnim pitanjima u regionu", rečeno je agenciji Fena iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH, predsjednika Republike Srbije i Republike Turske počinje u 10.30 sati

Po svršetku sastanka planirano je usvajanje deklaracije i održavanje zajedničke konferencije za novinare.

Protokolom je planirano da u 14 sati članovi Predsjedništva BiH imaju bilateralni susret s predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem, a u 16 sati s turskim predsjednikom Abdullahom Gülom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak