Sebastian Kurz pozvao vlast u BiH na buđenje

Radiosarajevo.ba
Sebastian Kurz pozvao vlast u BiH na buđenje

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz izjavio je da su poslednji događaji u Federaciji BiH opomena svima, a posebno je to poziv za buđenje vlasti u BiH.

Kurz je istakao da je Bosni i Hercegovini hitno potreban politički proces koji će dovesti do funkconalnog ustava i funkconalnog političkog sistema.

Ukazao je na to da se tako nešto ne može nametati sa strane, već da je to pitanje oko kojeg treba da se dogovore bh. političari.

Kurz je u izjavi za sarajevski Dnevni avaz rekao da je prošlog vikenda razgovarao sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom o događajima u Federaciji i dodao da su složili da oni pozivaju na buđenje svih.

"Obojica smo se složili da nedavni događaji treba da posluže kao poziv za buđenje svima nama. Posebno je to poziv za buđenje vlasti u BiH. Oni moraju biti svjesni da bi manifestovano nezadovoljstvo brojnih građana moglo odvesti u vjerske ili etničke tenzije u državi", rekao je Kurz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak