SDU: Nikšić mora spriječiti poskupljenje gasa

Radiosarajevo.ba
SDU: Nikšić mora spriječiti poskupljenje gasa

Rukovodstvo Kantonalne organizacije Socijaldemokratske unije (SDU) BiH Sarajevo zatražilo je danas od premijera FBiH Nermina Nikšića da u duhu socijalnih vrijednosti stane u zaštitu životnog standarda građana i odbije zahtjev "BH Gasa" za povećanje cjene prirodnog gasa.

SDU od kantonalnog premijera traži i da ispita dosadašnje formiranje cijene gasa i zakonitost odluka o retroaktivnom povećanju cijene ovog energenta. 

- Svako poskupljenje komunalnih usluga, posebno energenata, predstavlja udar na životni standard građana koji je svakim danom sve niži i niži, smatra KO SDUBiH, ocjenjujući da bi svaka odgovorna i kompetentna vlast u tom kontekstu formirala cijene komunalnih usluga u skladu s mogućnostima i potrebama građana. 

"Nažalost, cijene komunalnih usluga, a posebno prirodnog gasa, u BiH se formiraju naknadno prateći samo kretanja na tržištu i naplaćuju retroaktivno protivno svim zakonima koji regulišu ovu oblast, gdje se distributeri i dobavljači kriju iza kojekakvih odluka Vlade FBiH", navodi se u saopćenju ove stranke.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak