SDS demantovao Bosićevu izjavu o Belmini Ibrišević

Radiosarajevo.ba
SDS demantovao Bosićevu izjavu o Belmini Ibrišević

Srpska demokratska stranka (SDS) demantovala je  vijest agencije Anadolija u vezi izjave predsjednika SDS-a Mladena Bosića koja se ticala prošlosedmičnih dešavanja u Sarajevu. 

Čelnik SDS-a: Priča o Belmini je orijentalna patetika

U saopštenju za javnost pristiglom iz ove stranke pojašnjeno je da "nije tačno da je predsjednik SDS-a rekao da je slučaj tromjesečne Belmine Ibrišević, kako je prenijela Anadolija, orijentalna patetika ravna onoj u serijama koje neki ovdje emituju i gledaju".

"SDS je zgrožen neistinama koje je novinarka Anadolije danas emitovala u vijesti s konferencije za novinare predsjednika SDS-a Mladena Bosića, a koja je održana u NSRS", navedeno je u saopštenju.

SDS poziva novinare i medije da "svojim profesionalnim radom daju doprinos da se situacija u BiH ne komplikuje lažnim interpretacijama kako je to, nažalost, učinila novinarka Anadolije iz Banja Luke", saopšteno je iz Informativne službe SDS-a.

"Mislim da je to nevjerovatan bezobrazluk novinarke koja je tako prenijela moju izjavu. Ja sam rekao da je njeno pitanje, kako je formulisano, 'orijentalna patetika', a ne da je odlazak bolesne djevojčice na liječenje 'orijentalna patetika ravna onoj u serijama koje neki ovdje emituju i gledaju'. Nevjerovatan stepen patetike je koristiti nesreću djevojčice u političke svrhe. Smatram da je to čista zloupotreba djeteta i njenog problema u političke svrhe", izjavio je Bosić za Dnevni avaz.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak