SDP: Živko Budimir sve više liči na Nikolu Poplašena

Radiosarajevo.ba



Glavni odbor Socijaldemokratske partije osudio je „neustavno i nezakonito djelovanje predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira kojim se proizvodi direktna i nesaglediva šteta kako po građane FBiH tako i za društvo i državu u cjelini“.

Na sjednici su usvojeni i izvještaj o radu Predsjedništva SDP-a, te izborni izvještaj; zaduženo je stranačko predsjedništvo da u skladu sa sugestijama utvrdi prečišćeni tekst tog izvještaja sa jasnim i nedvosmislenim političkim ocjenama i direktnim uputama za dalje djelovanje svih organa SDP-a.

„Budimir svojim ignorantskim odnosom prema parlamentarnoj većini u FBiH samo nastavlja grubo zloupotrebljavati položaj i dužnost koju obnaša što je nezapamćeno od vremena Nikole Poplašena koji je zbog istih opstrukcija smijenjen od strane OHR-a“, saopćeno je nakon 19. sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Ovakvim ponašanjem, dalje se navodi, Budimir ponižava, ne samo Parlament FBiH, nego i volju naroda i građana iskazanu na izborima „time što je u prvi plan stavio svoje i političke interese te se odlučio za opstrukciju i blokadu izvršne i zakonodavne vlasti što je nedopustivo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak