SDP Tuzla: Radnici su ispoljili nezadovoljstvo zbog privatizacijskih pljački

Radiosarajevo.ba
SDP Tuzla: Radnici su ispoljili nezadovoljstvo zbog privatizacijskih pljački

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH Tuzla saopćio je da su radnici danas pred Vladom Tuzlanskog kantona ispoljili nezadovoljstvo zbog privatizacijskih pljački i uništenja firmi koje su nekada uspješno poslovale. 

Ističu da su, nažalost, ''neformalne grupe opravdani revolt i radničku muku iskoristile za ispoljavanje anarhije, rušilačko ponašanje i kršenje javnog reda i mira'', a posebno žale zbog povreda koje su pretrpjeli demonstranti, policajci i novinari tokom dešavanja u Tuzli. 

Iz KO SDP Tuzla tvrde da su radnici opravdano ogorčeni i zato što još niko nije pred sudom odgovarao za privatizacijsku pljačku, te da je krajnje vrijeme da pravosuđe postupi po velikom broju krivičnih prijava koje su protiv pljačkaša pravosuđu poslali premijeri i ministri SDP-a. 

''Osim toga, premijeri Nikšić i Čaušević su, iako su problemi nastali mnogo prije njihovog mandata, u više navrata razgovarali sa sindikatima ovih firmi i pokušali pružiti pomoć. Npr. radnici znaju da su Konjuhu data sredstva za pokretanje proizvodnje, ali vlasnici ništa nisu htjeli učiniti. Pozivamo radnike i sindikate na dijalog i zajednički trud na uspostavljanju pravne države, koja će putem sudske vlasti optužiti i osuditi privatizacijsku mafiju'', saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDP-a BiH Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak