SDP tek danas javno podržao Suljagića

Radiosarajevo.ba
SDP tek danas javno podržao Suljagića

Socijaldemokratska partija tek danas je zvanično podržala svog ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Emira Suljagića, povodom njegove odluke da se ocjene iz vjeronauke u srednjim i osnovnim školama ne uračunavaju u prosjek, koja je izazvala ogromnu hajku i satanizaciju Suljagića od strane Reisa Cerića i Islamske zajednice.

Moguće je da Suljagić danas podnese ostavku


„SDP pozdravlja početak reforme obrazovanja i otklanjanje pravnih nejasnoća i diskriminatornih praksi u nastavi, uključujući i predmet vjeronauke u sarajevskom kantonu. Stav SDP-a je bio i ostao nepromijenjen: slobodu vjere kao i vjeronauku niko neće ukinuti i svim učenicima, koji to žele, treba omogućiti da je ravnopravno pohađaju u okviru važećih propisa“, stoji u saopštenju.
 
SDP je ovo saopštenje odaslao prije nekoliko minuta, na dan kada se pojavila špekulacija da bi Suljagić mogao dati ostavku, nakon što pod pritiskom povuče odluku.
 
Također, SDP najoštrije osuđuje napade na ličnost ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, dr. Emira Suljagića, koji dolaze od strane različitih krugova, uključujući i vjerske zajednice, u Bosni i Hercegovini, poručuju iz SDP-a.
 
„Ministar dr. Suljagić spada u najčasnije dužnosnike koji predstavljaju svoj narod kao i SDP u cjelini, te besprizorni napadi na njega kroz obračun sa njegovim porijeklom, ličnom tragedijom i porodicom predstavljaju ogledalo onih koji to čine“, stoji u saopštenju.

Konsultacije, kako nam je rečeno u Ministarstvu, ali nije precizirano o čemu, još uvijek traju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak