SDP podržava inicijativu 'Prvi mart'

Radiosarajevo.ba
SDP podržava inicijativu 'Prvi mart'


Predstavnici građanske inicijative Prvi mart razgovarali su jučer sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom u Sarajevu.

Inicijativa Prvi mart iznikla je iz inicijative Glasaću za Srebrenicu, i njen je cilj za Izbore 2014. godine registrirati u opštinama u Republici Srpskoj što više onih glasača koji su tamo imali prebivalište 1991. godine.

Predstavnici inicijative, Emir Suljagić, Almir Salihović, Zekerijah Hodžić i Nihad Kadić, predstavili su Lagumdžiji „viziju i plan za formiranje koalicija civilnog društva 'Prvi mart'“, stoji u saopštenju SDP-a.

Lagumdžija je posebno istakao da je omogućavanje glasa svima koji to žele u njihovim prijeratnim prebivalištima za SDP pitanje temeljnih vrijednosti i siguran korak u pravcu normalizacije odnosa u našoj zemlji.

Dodao je da će SDP institucionalno, kao i u slučaju sa kampanjom "Glasaću za Srebrenicu", poduzeti sve da omogući lakše i efikasnije odvijanje kampanje, uključujući i usvajanje potrebnog zakonodavstva koje ima za cilj sistematski zaštititi povratnike, kao i njihova prava i beneficije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak