SDP: Odmah istražiti navode ministra Čađe

Radiosarajevo.ba
SDP: Odmah istražiti navode ministra Čađe

Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislava Čađe kako mu je jedan ministar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine rekao da je „teško raditi u zemlji u kojoj Naser Keljemendi ima veći uticaj od njega na rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine“, osim što je sama po sebi šokantna, u velikoj mjeri doprinosi i smanjenju povjerenja u Institucije BiH.
Pored toga, SDP traži da se o ovom slučaju i navodima koji ga prate otvori istraga i da se o njenim rezultatima obavijesti javnost

Saopštila je ovo Socijaldemokratska partija (SDP) naše zemlje koja od Čađe zahtijeva da odmah obavijesti javnost koji to državni ministar tvrdi da kriminalci sa svjetskih crnih lista imaju uticaj na Vijeće.

„Nedopustivo je iznijeti jednu ovakvu tvrdnju i da se sve na tome završi.

S druge strane, ako je ona istinita i ako zaista bjelosvjetski kriminalci imaju uticaj na rad bilo koga u Vijeću ministara, onda to treba završiti tako što će svi zajedno biti procesuirani“, saopšteno je iz ove stranke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak