SDP o popisu, RTRS-u, Federalnoj vladi...

Radiosarajevo.ba
SDP o popisu, RTRS-u, Federalnoj vladi...


U Sarajevu je danas održana 80. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Predsjedništvo je, između ostalog, razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji, te pozdravilo Informaciju o radu Odbora za proučavanje i razvoj civilnog društva i socijaldemokratije, koju je prezentovao prof. dr Esad Zgodić, kao i prijedlog Odluke o izdavanju časopisa Socijaldemokrat.

Predsjedništvo SDP BiH također je osudilo huškačku propagandu koja se plasira putem javnog servisa RTRS, koja u svojim prilozima iskrivljuje nepobitne, sudski dokazane činjenice o strašnom zločinu na Tuzlanskoj Kapiji, a zbog kojeg je na Sudu BiH na 25 godina zatvora pravomoćno osuđen general vojske RS-a Novak Đukić. Huškačko novinarstvo RTRS-a ovim prilozima ponovo vrijeđa porodice nevinih žrtava i otvara nove bolne rane, rečeno je na sjednici predsjedništva SDP-a.


Članica predsjedništva, Besima Borić  upoznala je Predsjedništvo SDP BiH sa Memorandumom o razumijevanju o saradnji između socijaldemokratskih partija i saveznika sindikata Jugoistočne Evrope.

O izjašnjavanju na popisu stanovništva

Predsjedništvo SDP BiH je razmatralo, kroz javnost generisan problem nacionalnog izjašnjavanja na predstojećem popisu stanovništva.

SDP BiH smatra, da se svakom građaninu Bosne i Hercegovine mora, bez ikakvih pritisaka i manipulacija osigurati puno pravo da se slobodno izjašnjava o svojoj nacionalnoj i etničkoj pripadnosti.

Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo punu podršku premijeru Federalne vlade i svim svojim ministrima u Vladi FBiH, te naglasilo da očekuje od kantonalnih premijera i ministara da nastave provođenje pet politika i reformi, u čemu će imati punu podršku poslanika SDP-a BiH i njihovih koalicionih partnera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak