SDA Ilijaš: Razumijemo poruku birača, stvari u stranci se moraju mijenjati

0
Radiosarajevo.ba

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Ilijaš organizirala je konferenciju za novinare upriličenoj povodom zvanične objave rezultata lokalnih izbora u ovoj općini, u kojoj je načelnički mandat, u tijesnoj utrci s kandidatom Četvorke Amarom Dovadžijom, opet osvojio kandidat SDA Akif Fazlić

Bez obzira na malu razliku u broju glasova, kazao je da je ponosan je na osvajanjem još jednog mandata jer je kampanju vodio korektno, bez loših riječi prema političkim konkurentnima, bez pritisaka...

U svom obraćanju Fazlić je zahvalio na podršci te je kazao da je SDA u potpuno ostvarila izborne ciljeve kroz snažnu pobjedu u Općinskom vijeću s osvojenih 12 mandata i osvojenom načelničkom funkcijom, sa značajno manjom razlikom u broju glasova od očekivane. 

"Ovaj rezultat pokazuje da građani ilijaša snažno podržavaju SDA, ali da kroz rezultat za općinskog načelnika šalju poruku da se neke stvari u funkcionisanju, kako SDA, tako i vođenju općine, moraju značano mijenjati. Ja tu poruku potpuno razmijem i ona će imati određene refleksije na moje vođenje naše lokalne zajednice, kao i moje političko djelovanje u okviru SDA. Kada je u pitanjuu funkcionisanje SDA, prije svega, pod ovim podrazmijevam vraćanje stranke u njenu bazu i veći uticaj te baze na donošenje odluka u okviru stranke, puno odgovornije vođenje kadrovske politike u stranci, veća odgovornost, a posebno ovih koji su u rukovodstvima stranke na svim nivoima za rezultate stranke, za njen imidž, za kreiranje politike, ali i za neke loše političke poteze, koji su narušili ugled SDA", kazao je Fazlić. 

Kazao je da će Općinu nastaviti voditi odgovorno, transparentno, uspješno, kao i u prethodna dva mandata. Da bi to osigurao, insistirat će na povećanoj odgovornosti i angažamanu zaposlenih u organu uprave i javnom sektoru, sa jasnim stavom - oni koji to ne mogu zadovoljiti, će biti zamijenjeni

Mahir Dević, šef izbornog štaba kazao je da se SDA principijelno ponašala i u kampanji, ali i u postizbornom periodu. 

"Ono što je obilježilo cijelu predizbornu kampanju jeste ružna atmosfera u cijelom Kantonu, koja je napravljena iz raznih centara i prelila se u Ilijaš mimo naših očekivanja. Mi smo očekivali da to udruživanje takozvane Četvorke neće ići u tom pravcu, potcijenili smo jedan takav projekt, na neki način i kao stranka vjerovali nekim ljudima kojima nismo trebali vjerovati, ali, evo, naučili smo lekcije", kazao je Dević. 

I on je kazao da su stranci neophodne reforme. 

"Mi smo razumijeli poruku koju su nam poslali naši birači", kazao je Dević, najavljujući detaljnu analizu izbornih rezultata. 

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak