SDA hoće Radončića u Ministarstvu finansija

Radiosarajevo.ba
SDA hoće Radončića u Ministarstvu finansija


Ironija ili ne, ali SDA traži da Fahrudin Radončić u Vijeću ministara ne preuzme Ministarstvo sigurnosti nego da bude zamjenik ministra finansija BiH.

Zvaničnu inicijativu pokrenuo je poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Asim Sarajlić, ističući „Radončićevo iskustvo i stanje u zemlji“.

Podsjetimo, SDP, dojučerašnji koalicioni partner SDA, pokrenuo je proceduru smjene SDA u Vijeću ministara, Vladi Federacije BiH, te pet kantona. Umjesto SDA u vlast ulazi Savez za bolju budućnost Fahrudina Radončića

Sarajlić je uputio i inicijativu Vijeću ministara BiH i predsjedniku Vlade RS-a Aleksandru Džombiću da pokrenu inicijativu za formiranje novog ministarstva na nivou BiH – ministarstva poljoprivrede, prenosi Fena.

"Predlažem da na mjesto ministra poljoprivrede imenuju nekoga iz porodice Ivanković Lijanović ili nekoga iz njihovog bogatog stranačkog kadra. Također, pozivamo nadležne iz RS-a da na mjesto ministra poljoprivrede u ovom entitetu, također, imenuju nekoga iz porodice Ivanković Lijanović ili nekoga iz bogatog kadra ove stranke, pa i nauštrb SDA", kazao je Sarajlić.

Povodom Sarajlićeve inicijative, oglasio se i SBBBiH koji saopćava:

„ Savez za bolju budućnost BiH zahvaljuje na komplimentiranju i inicijativu i elaboraciju smatra legitimnom. Ipak, SBB BiH u ovom trenutku procjenjuje da su borba protiv sistemske korupcije i sigurnost građana, jedan od prioriteta i da na čelu Ministarstva sigurnosti treba da budu ljudi koji su pokazali da ih je nemoguće potkupiti ili ucijeniti.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak