SBB o Suljagiću: Demonstracija partijske države

Radiosarajevo.ba
SBB o Suljagiću: Demonstracija partijske države


Savez za bolju budućnost (SBB) BiH u odnosu „platformaša“ prema vjeronauci u školama, kroz nekoliko za javnost uznemirujućih i kontradiktornih poteza Vlade Kantona Sarajevo i ministra za obrazovanje i nauku Emira Suljagića, vidi jasne pokazatelje programskog nejedinstva unutar i između vladajućih stranaka.

''Uočljivo je da aktuelna vlast u Federaciji BiH isto pitanje vjeronauke u školama drugačije tretira u Kantonu Sarajevo u odnosu na Unsko-sanski kanton, a pogotovo u odnosu na Posavski ili Zapadnohercegovački kanton'', navodi se u saopštenju iz SBB BiH.

Navodeći da "platformaši" u višemjesečnoj debati o ovom pitanju uopšte ne tretiraju problem vjeronauke na cjelokupnoj teritoriji BiH, SBB ocjenjuje da najnoviji potez predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije da vrati mandat Suljagiću nakon ostavke jasno pokazuje da je riječ o pokušaju demonstracije partijske države.

Predsjednik SDP-a javnosti pokazuje da ministar Suljagić nije ministar građana Kantona Sarajevo nego ministar samo jedne partije, navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak