Sattler pozdravio odluku: BiH će postati punopravni član Mehanizma EU za civilnu zaštitu

2
Radiosarajevo.ba
Sattler pozdravio odluku: BiH će postati punopravni član Mehanizma EU za civilnu zaštitu

Specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler pozdravio je današnju odluku Predsjedništva BiH, kojom država pristupa Mehanizmu EU za civilnu zaštitu.

Tim povodom, kako je kazao, Bosnu i Hercegovinu će u utorak posjetiti i Europski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčić kako bi se ozvaničio ugovor između BiH i EU.

Utvrđen Prijedlog sporazuma o učestvovanju BiH u Mehanizmu EU za civilnu zaštitu

Dragan Bursać: Sramota do neba, pa gdje ste na otvaranju Arnaudije!?

"Dobre vijesti! BiH će postati punopravni član Mehanizma EU za civilnu zaštitu nakon današnje odluke Predsjedništva BiH. Ovo će poboljšati pripravnost za vanredne situacije i kapacitet spašavanja u BiH i regiji", kazao je Sattler.

Podsjećamo, na današnjoj 29. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, donešena je odluka o prihvatanju Sporazuma između Europske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o učestvovanju Bosne i Hercegovine u Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu, piše N1.

Europska unija projektima prevencije i pripravnosti, putem Mehanizma civilne zaštite, olakšava saradnju 27 država članica, kao i Islanda, Crne Gore, Norveške, Srbije, Republike Sjeverne Makedonije i Turske s ciljem zaštite ljudi, životne sredine, imovine i kulturne baštine od katastrofa, te povećanja nivoa spremnosti za brz i efikasan odgovor na katastrofe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak