Sastanak u Budimpešti završen bez dogovora

Radiosarajevo.ba
Sastanak u Budimpešti završen bez dogovora

U Budimpešti je bez dogovora završen sastanak lidera pet političkih partija iz Federacije BiH s evropskim komesarom za proširenje Štefanom Füleom o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci", javlja Fena.

Kako javlja Slobodna Evropa, iz Evropske unije su podržali nastavak pregovora, te, prema tvrdnjama pojedinih sudionika sastanka, obećali i ubrzanje evropskog puta, ukoliko se pitanje presude Sejdić-Finci uskoro riješi.

Komesar EU za proširenje Štefan Füle kazao je kako je progres ipak postignut i kako se nada da se konačni dogovor može postići na narednom sastanku.

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je novinarima kako na sastanku nije došlo do pomaka i da se pregovori nastavljaju, prvo na ekspertnom, a potom na političkom nivou.

Lideri pet stranaka iz Federacije BiH u Budimpeštu su otišli nakon što nisu u Sarajevu u srijedu postigli dogovor o presudi Sejdić-Finci, javlja Slobodna Evropa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak