Sastanak političkih lidera u septembru?

Radiosarajevo.ba
Sastanak političkih lidera u septembru?

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, kao domaćin sljedećeg sastanka predsjednika političkih stranaka, priopćio je kako predloženi termin sastanka u sljedećoj sedmici nije realan.
Portal Radiosarajevo.ba podsjeća da, prema Mapi puta, rok za slanje prijedloga Parlamentarnoj skupštini BiH o izmjeni Ustava BiH - uvažavanje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci - ističe 31. avgusta, dok izmjena Ustava po ovom osnovu treba biti završena do 30. novembra ove godine

Nakon što je obavio konzultacije s čelnicima stranaka, Ljubić je zaključio da održavanje sastanka sljedeće sedmice nije realno te će on predložiti da se u prvoj sedmici septembra održi sastanak.

"S obzirom na obveze iz Mape puta, posebno pitanje promjene Ustava BiH u skladu s presudom Europskoga suda za ljudska prava, te na službeni početak izborne kampanje, prvi tjedan u rujnu je termin koji namjeravamo predložiti", navodi se u priopćenju iz HDZ-a 1990 koje je prenijela novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak