Djevojka čiste duše i predivnog srca: Sarajlije se sutra okupljaju povodom smrti Džejle Drapić

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka čiste duše i predivnog srca: Sarajlije se sutra okupljaju povodom smrti Džejle Drapić

U subotu, 26. oktobra 2024. godine, u 12:00 sati bit će organizovano okupljanje povodom prerane smrti Džejle Drapić, maloljetnice koja je preminula nakon komplikacija usljed liječenja zuba.

Okupljanje će biti organizovano ispred Sebilja, nakon čega će prisutni prošetati do Vijećnice, gdje će pustiti bijele balone s porukama i imenom u zrak.

Planirani su i govori prijatelja, te na taj način odavanje počasti prerano preminuloj djevojčici.

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

"Najtužnije je kada neke ljude moramo pamtiti duže nego što smo ih poznavali. Jedna od njih je i naša Džejla Drapić, djevojka čiste duše i predivnog srca koja nas je prerano napustila", navodi se u pozivu neformalne grupe građana.

Podsjetimo, Džejla Drapić (16) preminula je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 11. oktobra 2024. godine nakon što je dovezena u teškom stanju, usljed komplikacija, a potvrda za medije došla je 15. oktobra 2024. godine kada je slučaj izašao u javnost.

Otac Džejle Drapić otvorio dušu: '2018. sam sakupljao novac za sina, ostao je bez oka'

Djevojčica Džejla Drapić je sa roditeljima potražila pomoć zbog jake zubobolje. Stanje se naglo pogoršalo, a usljed upalnog procesa razvila se sepsa.

Više o slučaju "Džejla Drapić" čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak