Sarajlije se okupile u znak podrške Tuzlacima, u Tuzli hapšenja

Radiosarajevo.ba
Sarajlije se okupile u znak podrške Tuzlacima, u Tuzli hapšenja

Ispred zgrade Vlade FBiH počelo je okupljanje Sarajlija kako bi  tom gestom pružili podršku demonstrantima koji su danas protestovali u Tuzli i na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u tom kantonu.  Kako nam je potvrđeno u MUP-u Sarajevskog Kantona, trenutno se na pomenutoj lokaciji nalazi 15 osoba. 

Inače,nešto ranije na facebook grupi "JMBG za sve" upućen je poziv građanima Sarajeva da u 16 sati prisustvuju skupu podrške građanima Tuzle. 

"Tuzla je stala uz JMBG proteste. Stanimo i mi uz njih! Dolaskom ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo podržite radnike i građane Tuzle koji se danas bore za pravdu. Oni se bore za sve nas. Stanimo jedni uz druge!", navodi se na pomenutoj facebook stranici.

S druge strane, neredi u Tuzli su pod kontrolom i uspostavljen je saobraćaj koji je bio prekinut. Prema riječima, Izudina Šarića, uhapšene su 22 osobe koje se sumnjiče da su remetili javni red i mir.

"Povrijeđeno je pet policajaca, od toga su dva zadobila teže povrede", naveo je Šarić i dodao da je dosta vozila oštećeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak