Sarajlije pomažu u čišćenju ulica grada

Radiosarajevo.ba
Sarajlije pomažu u čišćenju ulica grada

Radnici komunalnih preduzeća i građani čiste ulice oko dviju zgrada, a park iza zgrade Predsjedništva BiH skoro je očišćen. S druge strane, u Koševskom potoku pored Ali-Pašine džamije još uvijek se nalazi sinoć zapaljeni automobil, kao i veliki broj namještaja i tehničke opreme koju su demonstranti bacali kroz prozore nakon ulaska u zgradu. Zapaljeni automobili pored zgrade Predsjedništva BiH još uvijek su na ulici.

U parku ispred zgrade kantonalne Vlade prisutno je oko stotinjak građana, pripadnika policije, kao nekoliko pripadnika specijalnih jedinica. 

Tokom jučerašnjih demonstracija u Sarajevu povrijeđena je 121 osoba, od čega 20 civila, te 101 policajac. Tokom protesta demonstranti su upali u zgradu Vlade Kantona Sarajevo, iz koje su bacali tehniku i namještaj, a kasnije je i zapalili. Demonstranti su također upali i u zgradu Predsjedništva BiH, iz koje je također izbio plamen. Požar u zgradi Predsjedništva BiH zahvatio je i Arhiv BiH, koji se također nalazi u ovoj zgradi, a tom prilikom uništena je građa neprocjenjive vrijednosti.

Protesti su širom Bosne i Hercegovine počeli prekjučer u znak podrške demonstrantima u Tuzli, a situacija je eskalirala jučer kada su u četiri bosanskohercegovačka grada, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici, demonstranti palili zgrade vlada i druge objekte, odnosno uništavati javnu imovinu.

Radnici komunalnih preduzeća, uz pomoć manjeg broja građana Sarajeva zajedno rade na čišnjenju nereda koji je nastao tokom sinoćnjih protesta u glavnom gradu BiH, javlja Anadolija. Radi se na čišćenju nereda oko zgrade Predsjedništva BiH i zgrade Vlade Kantona Sarajevo, koji je nastao tokom sinoćnjih protesta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak