Sarajevski specijalci idu na međunarodno takmičenje

Radiosarajevo.ba
Sarajevski specijalci idu na međunarodno takmičenje

Ekipa Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) od 9. do 14. novembra ide na međunarodno takmičenje „Swat Round – up International 2013“ koje se održava u Orlandu (SAD), javlja Fena

Povodom ispraćaja ekipe, u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUPKS-a održana je konferencija za medije, gdje su se novinarima obratili ministar unutarnjih poslova KS-a Nermin Pećanac i policijski komesar Vahid Ćosić, koji su članovima ekipe poželjeli sretan put i da se vrate s dobrim rezultatom. 

Predstavljena je takmičarska ekipa, koja broji deset članova, dijelovi opreme i jedan dio programa vježbi, koji će timovi demonstrirati na spomenutom takmičenju. 

Takmičenje se sastoji iz pet vježbi: spašavanje talaca, pokretna meta, spašavanje ranjenog policajca, vježba 'toranj', zaštita VIP osoba. 

Ministar Pećanac je istakao važnost ovog projekta i pohvalio je učesnike te naglasio da oni ne predstavljaju samo policiju Kantona Sarajevo nego državu BiH na pravnom principu i naglasio da njihov odlazak nema samo takmičarski nego i edukativni karakter. 

"Takmičenje je izazov za sve policijske jedinice u BiH i regiji, a ova je ekipa najbolja od najboljih", kazao je Ćosić. 

Na poligonu je  prikazana vježba u savladavanju prepreka

Niži policijski inspektor Avdo Ibrica je potvrdio spremnost ekipe koja putuje u Orlando, i nada se ostvarivanju boljeg rezultata od prošlogodišnjeg, kada su osvojili treće mjesto. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak