Sarajevo: Uhapšeni višestruki razbojnici

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšeni višestruki razbojnici



Radeći na rješavanju krivičnih djela, policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) su riješili 17 krivičnih djela razbojništva počinjenih na području KS, rekao je  danas portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

„Kriminalističkom obradom uvrđeno je da su  B.J (1985.), A.E. (1981.), oba nastanjena u Sarajevu i Č.O, rođen 1992, nastanjen u Zenici, s privremenim boravkom u Sarajevu počinili 17 krivičnih djela razbojništva.

Pohvala Ambasade Turske

Sva trojica su uz službeni izvještaj predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu“, istakao je Nefić na današnjoj pres-konferenciji, objavila je Fena  

Načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat potvrdio je da se za još dvoje počinitelja krivičnih djela razbojništva traga, a Nefić je istakao da se ta dvojica mogu smatrati članovima ove grupe koja je izvršila 17 krivičnih djela razbojništva.

Ukupna prijavljena materijalna šteta krivičnih djela iznosi 41.346 KM“, kaže Nefić. 

Najveća materijalna šteta prijavljena  je u poslovnici „BH Pošte“ u ulici Sarači i to 11.650 KM, dok je u istoj poslovnici u ulici Višnjik 500 KM prijavljena šteta. U prodavnicama „Konzum“ na području općina Centar, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo  prijavljena materijalna šteta iznosi 16.620,60 KM

„Također, službenici MUP-a Kantona Sarajevo riješili su teška krivična djela razbojništava nad radnicima Energopetrolove benzinske pumpe na mostarskom raskršću te nad turskim državljanima u ulici Ferhadija. Zato smo dobili pohvalu turske ambasade u BiH“, kaže Nefić.

Šestoaprilski lopov(i)

Naglasio je da su zbog postojanja osnova sumnje da su 6. aprila počinili krivično djelo razbojništva u ulici Ferhadija, lišeni slobode M.S, rođen 1988. u Foči, nastanjen u Sarajevu i S.E, rođen 1986. u Sarajevu.

„Tada je od radnice KJKP „Pokop“ otuđeno 9.200 KM, kada su građani savladali i zadržali jednog od izvšioca ovog krivičnog djela, dok su drugog lišili slobode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo“, kaže Nefić.

Zaključeno je, objavila je Fena, da je, u odnosu na januar i februar, broj krivičnih djela razbojništva opao u martu

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak