Sarajevo: U stanu držao veliku količinu oružja i municije

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U stanu držao veliku količinu oružja i municije

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici I PU su 25. i 26. novembra izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu M.T. u ulici Ismeta Mujezinovića, općina Centar Sarajevo, javlja Fena.

Izvršenim pretresom je pronađeno i oduzeto: jedna puška marke MOSSBERG, četiri automatske puške, 24 okvira za automatsku pušku, viš od 4.000 komada metaka različitog kalibra, pištolj marke Pietro Beretta, tri noža za automatsku pušku, jedan pancir i jedna ručna radiostanica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, slobode je lišen M.T., rođen 1981. godine u Mostaru, nastanjen u Sarajevu.

Nakon završene kriminalističke obrade, on će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak