Sarajevo: Trostruko ubistvo u naselju Stup

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Trostruko ubistvo u naselju Stup

Trostruko ubistvo u sarajevskom naselju Stupu - policija je, nakon dojave, u popodnevnim satima u Dobrinjskoj ulici 64 nakon izlaska na lice mjesta zatekla beživotna tijela triju osoba - dva muškarca i jedne žene, javlja FTV.

Počinilac ovog krivičnog djela je uhapšen.

Radio Federacije nezvanično saznaje kako su se ova ubistva vatrenim oružjem desila u privatnoj kući čiji je vlasnik u Njemačkoj te da ih je izvršio podstanar s inicijalima M.M. Radio Federacije javlja da je u pitanju 50-godišnji Mehmed Muhović.

Mehmed Muhović, počinilac ubistva, zatekao je u iznajmljenoj kući tri reketara, koji su iz Užica, a koji se sa Muhovićem poznaju od ranije.

Oni su počeli tući Muhovića, potom je njegova supruga istrčala vrišteći na ulicu, nakon čega su ga pustili, bojeći se da neko od susjeda ne uđe u kuću, što je Muhović, najvjerovatnije, iskoristio da uzme pištolj i ubije ih.

Počinilac ovog trostrukog ubistva Mehmed Muhović rođen je 1959. godine u Beranima, Crna Gora, dok su njegove žrtve Vidosav Diković i Slobodan Vitezović iz Užica, te Zorica Mandić iz Sevojna u Srbiji.

Susjedi kažu da je Muhović imao firmu ili boks na sarajevskoj pijaci Stup te da nije bio komunikativan. Od njih se doznaje i da se Muhović nije opirao hapšenju i da je po licu imao modrice, te nikada ranije nije pravio probleme, a da je kuća u kojoj živi vlasništvo Muhovićevog rođaka koji je trenutno u Njemačkoj.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak