Sarajevo: Tri eksplozije tokom noći

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Tri eksplozije tokom noći

U Sarajevu su noćas na različitim lokacijama odjeknule tri eksplozije. Radilo se o dvije ručne bombe kašikare i jednoj eksplozivnoj napravi. 

Sudeći po saopćenjima MUP-a, ova tri događaja su međusobno nezavisna.   

Najprije je u ponedjeljak u 17.30 sati u ulici Vranjače, općina Centar Sarajevo, ispred kuće vlasništvo K.A., K.H. i K.Š., nepoznata osoba aktivirala ručnu bombu tzv. kašikaru. Povrijeđenih nije bilo, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem opisanog krivičnog djela.

Tokom noći, u 00.30 sati u ulici Ivana Gorana Kovačića, općina Novo Sarajevo, ispred kuće vlasništvo A.A, iz Sarajeva, nepoznata osoba je aktivirala ručnu bombu kašikaru.

Nije bilo povrijeđenih, dok je oštećena fasada navedene kuće. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo obavili su uviđaj na licu mjesta i nastavljaju istragu.

Samo dvadesetak minuta nakon toga, u 00.50 sati u ulici Ante Fiamenga, općina Novo Sarajevo, u dvorištu kuće koju koristi maloljetni D.B. iz Sarajeva, nepoznata osoba je aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu.

Povrijeđenih nije bilo, dok je oštećeno putničko motorno vozilo marke “renault megan”, kao i fasada navedene kuće.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak