Sarajevo: Svečana ceremonija početka projekta 'SECUP-BiH'

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Svečana ceremonija početka projekta 'SECUP-BiH'

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) danas će, s početkom u 15.00 sati, biti upriličena svečana ceremonija potpisivanja sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Misije OSCE u BiH u oblasti obrane i sigurnosti te protokola za implementaciju projekta za unapređenje sigurnosti skladišta za municiju i naoružanje u BiH, javlja Fena

Predviđeno je da ceremoniji prisustvuju visoki državni zvaničnici BiH, predstavnici međunarodnih organizacija te diplomatskog i vojno-diplomatskog zbora akreditirani u BiH.

Nakon obraćanje ministra obrane BiH Zekerijaha Osmića, šefa Misije OSCE u BiH veleposlanika Fletchera M. Burtona te predstavnika zemalja donatora uslijedit će potpisivanje sporazuma i protokola. Bit će upriličena i prezentacija projekta SECUP-a - Projekta za unapređenje sigurnosti skladišta za municiju i naoružanje, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak