Sarajevo se danas oprašta od Aldina Subašića: Priključite se i vi tužnoj koloni vozila

2
Radiosarajevo.ba

Brojne građane glavnog grada BiH rastužila je vijest o smrti medicinara Aldina Subašića, zdravstvenog radnika iz Sarajeva, koji je preminuo 26. septembra u 40. godini.

Subašić je radio u sarajevskom Domu zdravlja Omer Maslić. Dženaza Aldinu Subašiću obavit će se danas, 28. septembra, na sarajevskom gradskom groblju Vlakovo, u 14 sati.

A, danas, u njegovu čast, prijatelji i kolege će napraviti tužnu kolonu ambulantnih vozila prema Vlakovu.

Europska noć istraživača u BiH: Čuda nauke predstavljena u 11 bh. gradova

"Tužna kolona sanitetskih vozila u čast našeg kolege Aldina Subašića kreće u 13 sati ispred Doma zdravlja Omer Maslić prema gradskom groblju Vlakovo. Ko ima potrebu i želju može se priključiti vlastitim vozilom", napisali su na Facebook grupi Zdravstvo – Kanton Sarajevo.

Neizmjerno tužni, prijatelji i porodica su se na društvenim mrežama oprostili od prerano izgubljenog Subašića.

"Izuzetan čovjek koji je nesebično davao sebe bolesnima, čovjek koji je "dizao" iz mrtvih jako bolesne, kome su bezrezervno vjerovali, kojeg su voljeli i s radošću dočekivali... Čast mi je što sam poznavala ovu dobru dušu i neizmjerno tužna sto nas je prerano napustio".

Foto: Facebook: Dženaza će se obaviti u subotu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak