Sarajevo: Razbijene dvije organizovane grupe dilera

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Razbijene dvije organizovane grupe dilera

Službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer i sinoć proveli su akciju, kodnog naziva 'Igman' na području Sarajevu, te lišili slobode 15 osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga; djelovali su navodno dvije povezane organizovane grupe.
Krivična djela vršena su na području FBiH, prvenstveno na području Kantona Sarajevo 

FUP je podnio Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 17 osoba iz Sarajeva (A.K., A.B., M.Č., A.K., M.S., E.J., S.D., D.S., H.Š., N.M., S.S., A.S., E.Z., M.I., E.A., A.O. i A.M.). 

Prvoprijavljena osoba je od sredine 2011. do 11. juna ove godine, na području Kantona Sarajevo organizovala grupu, kojoj je pripadalo devet prijavljenih, i njome rukovodila radi vršenja predmetnog krivičnog djela. Grupa je djelovala na način da je prvoprijavljena osoba nabavljala amfetamine i cannabis te zaduživala članove za  distribuciju

Hapšenje i u HNK

Drogu su čuvali u svojim ili iznajmljenim stanovima ili poslovnim prostorima, te je prevozili i preprodavali na području KS-a, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Grupa je kontinuirano, dnevno kupovala drogu u količinama do 100 grama, plaćajući oko osam KM po gramu, a koju su prodavali po 20 KM po gramu. 

Petnaestoprijavljena osoba je u proteklih šest mjeseci također organizovala grupu ljudi i njome rukovodila. Način rada ove grupe identičan je prethodnoj grupi, s kojom su tijesno sarađivali u ilegalnoj distribuciji narkotika. 

U vezi s ovim predmetom, jutros je na području HNK-a slobode lišena još jedna osoba, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak