Sarajevo: Protesti svaki dan u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Protesti svaki dan u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva

Jedna od učesnica prvog sastanka plenuma građana Sarajeva Nidžara Ahmetašević kazala je novinarima da su okupljeni imali svoje zahtjeve koje su isticali i u prethodnih nekoliko dana koliko su protesti organizirani.

''Dvadesetak građana odlučilo je pokušati nekako artikulisati sve zahtjeve građana. Zadovoljna sam večerašnjim plenumom jer mu se odzvao veliki broj građana i to je znak da su ljudi u ovoj zemlji spremni za demokratiju. Ovo je bila demokratija na djelu'', smatra Ahmetašević.

Ističe da je to dug i bolan proces za koji je potrebno vremena, ali građani krenuli su pravim putem, a ponovljeni su socijalno-ekonomski zahtjevi zbog čega traže od političara ili da riješe njihove probleme ili da odu sa svojih pozicija.

Plenumu su prisustvovali nezaposleni, pripadnici boračke populacije, penzioneri, studenti i svi oni koju nezadovoljni svojim statusom u društvu.

Sljedeći sastanak plenuma građana zakazan je za petak, 14. februara, a najavljeno je da će se protesti građana održavati svaki dan u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak