Sarajevo: Policija nastavila akciju ''Lutka''

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija nastavila akciju ''Lutka''


U nastavku policijske akcije 'Lutka' danas su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili D.Č. (1982.) i E.K. (1971.) iz Sarajeva, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Spomenute osobe uhapšene su po nalogu Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom izpomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Nastavak akcije ovaj put je organiziran s ciljem dokumentiranja i rasvjetljavanja trostrukog ubistva u ugostiteljskom objektu „Dva bora“ u sarajevskom naselju Vraca 18. novembra 2005. godine.

U gostiteljskom objektu „Dva bora“ 18. novembra 2005. ubijeni su Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović. Spomenuti zločin dovodio se u vezu sa obračunima kriminalnih krugova u Republici Srpskoj.

Akcija Lutka: Još nema međunarodne potjernice
Uhapšen član grupe Darka Eleza
Advokat tvrdi da se Keljmendi javio iz Crne Gore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak