Sarajevo i jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote

Jutros je u Bosni i Hercegovini svanulo vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -11; Livno, Prijedor i Sanski Most -6; Banja Luka i Gradačac -5; Bugojno, Doboj i Zenica -4; Bjelašnica, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla -3; Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo i Stolac -2; Grude i Zvornik 0; Mostar 2; Bihać 3; Trebinje 4; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 9hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Nakon hladnog jutra, temperatura će tokom dana djelimično porasti i opšta slika će se, uz više sunca, popraviti u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Moguće su epizode jačeg zagađenja u gradskim sredinama, čemu je neophodno posvetiti pažnju, naročito osjetljive grupe stanovništva, poput starijih, djece i hroničnih bolesnika. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka. U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. Najviše sunčanog vremena u općini Stari Grad. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokve sa maglom i niskom oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 15 °C.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 15 °C.

U subotu Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i tokom noći u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima u Krajini kiša može preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak