Sarajevo: Eksplozija plina, tri osobe povrijeđene

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Eksplozija plina, tri osobe povrijeđene

Troje ljudi životno su ugroženi zbog povreda zadobivenih usljed eksplozije plina koja se danas u Sarajevu dogodila u njihovoj porodičnoj kući, kazala je agenciji Fena glasnogovornica Kliničkog centra Selma Mulić.

Povrijeđeni su: muškarac inicijala B.D., rođen 1969. godine i ženske osobe inicijala J.D. (1937) te A.D. (1986). S obzirom na stepen povreda, zadobivenih opekotina, o njihovom zdravstvenom stanju  približnije će se moći govoriti nakon isteka 24 sata od povreda. Povrijeđeni su smješteni na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju.

Dijete iz iste porodice, čiji su inicijali S.D., rođeno 2009. godine, prošlo je bez povreda i pušteno je kući, kazala je Mulić.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je da je policija u 16.27 sati obaviještena o eksploziji plina u ulici Hasana Bibera br. 39, na području opštine Centar.

Na lice mjesta izašli su policija, vatrogasci, ljekari hitne pomoći i predstavnici preduzeća Sarajevogas.

Obaviješteni su i kantonalni tužilac te sudski vještak za protivpožarnu zaštitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak