Saobraćajni kolaps kod Sarajeva: Automobili stoje u kolonama, a zabilježene i saobraćajne nesreće

1
Radiosarajevo.ba

U ponedjeljak, 30. septembra, u Kantonu Sarajevo i ZDK, zabilježen je saobraćajni kolaps i povećani broj saobraćajnih nesreća i nezgoda. 

U Vogošći je zabilježena kolona vozila koja čeka na naplatnim kućicama na izlazu i ulazu sa autoputa, dok se u drugim dijelovima Sarajeva, zbog saobraćajnih nesreća, saobraćaj odvija usporeno i/ili jednom trakom, uzrokujući zastoj saobraćaja. 

Prijavljene su dvije saobraćajne nezgode - na sarajevskoj zaobilaznici, pravac Sarajevo sjever- petlja Butile, tunel Oštrik, te Tarčin. Zbog nesreće na petlji Butile, te tunelu Oštrik, formirane su kilometarske kolone vozila koje čekaju. 

Istražili smo kako do prvog stana ili najma: Ovo su cijene u regionu, a evo kakvo je stanje u BiH

U Zeničko-dobojskom kantonu, desila se saobraćajna nesreća između dva privatna motorna vozila Škoda i Polo gdje su dvije osobe zatražile zdravstvenu pomoć. 

Saobraćaj otežavaju i aktuelni radovni na magistralnim putevima kao što je Rogatica-Ustiprača, gdje zbog oštećenja mosta vozila saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak