Sanski Most i Bosanski Novi: Poplavljene kuće i ulice, građani bez pitke vode...

0
Radiosarajevo.ba

Obilne kišne padavine pogodile su područje gotovo cijele Bosne i Hercegovine, dok posljedice najviše trpe područja Općine Sanski Most i Općina Bosanski Novi gdje je došlo do naglog rasta manjih riječnih vodotoka i njihovog izlijevanja iz korita.

Prethodna noć bila je besana za stanovnike Sanskog Mosta, kojima su poplavile kuće i drugi stambeni objekti usljed obilnih padavina prethodnih dana.

Poplavljene ulice, voda koja 'prijeti' kućama i lokalnom stanovništvu, epilog je dešavanja u Sanskom Mostu i Bosanskom Novom.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Kako piše RTV Sanski Most, tokom protekle noći došlo je do izlijevanja pojedinih rijeka iz korita i poplava. Najkritičnije je bilo u naseljima uz Blihu, Zdenu, Majdanušu i druge manje rijeke. Voda je prodrla u pojedine stambene objekte, a štete tek treba da se utvrde. Obzirom da je najavljen nastavak padavina u ovome trenutku u toku su pripreme za odbranu od narednih mogućih poplava.

Besanu noć proveli su i mještani Starog Majdana gdje su se Majdanuša i Željeznica izlike iz korita. Prema trenutnim informacijama ima i poplavljenih stambenih objekata. Zbog zamućenja izvorišta mještani su trenutno bez pitke vode.

Na fotografijama se vidi da su pojedini građani pravili nasipe kako bi djelomično spriječili prodor vode u dvorišta.

Besana noć za stanovnike Sanskog Mosta: Dijelovi grada pod vodom

Podsjećamo, na području Hercegovine upaljen je narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku BiH na snazi žuto upozorenje.

Foto: RTV Sana: Poplave u Sanskom Mostu

Federalni hidrometeorološki zavod je za sljedeće regije izdao upozorenja za mogućnost lokalnog plavljenja imovine, otežano kretanje, udare vjetra, teški uslovi za vožnju usljed uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog vode - regija Bihać, Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Višegrad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak