Sanacija štete: Uskoro obnova savskog nasipa u mjestu Krepšić kod Brčkog

0
Fena
Sanacija štete: Uskoro obnova savskog nasipa u mjestu Krepšić kod Brčkog

Radi saniranja nastale štete tokom proteklog perioda zbog obilnih kišnih padavina, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu intervenisalo je u više mjesnih zajednica na području Distrikta u želji da spriječi dodatna oštećenja i uništenja materijalnog dobra građana.

"Štete su nastale u većem obimu u gornjim slivovima rijeka Brke i Zovičice u vidu oštećenja i prekida putne komunikacije. Lokacije na kojima su se desila oštećenja i izlivi voda su učestali. Taj problem ogleda se u regulisanju riječnih korita rijeka te izgradnjom vodoprivrednih objekata za šta su potrebna dodatna izdvajanja novčanih sredstava i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa", rekao je šef Odsjeka za vodoprivredu Zijad Bikić.

Kao pozitivan i dugoročno rješiv problem, Bikić je naveo izgradnju zaštitnih objekata u mjesnoj zajednici Rašljani.

Bravo, ljudi: Mačke kod sarajevske džamije Ferhadija dobile hranilicu i pojilicu

"Od početka ove godine nismo dobili nijedan poziv od mještana u Rašljanima jer se pokazalo da smo izgradnjom vodoprivrednih objekata, odnosno potpornih zidova taj problem u ovom dijelu Distrikta sveli na minimum", dodao je Bikić.

Ističe da su izdvojena potrebna novčana sredstva u iznosu od 120.000 KM za sanaciju savskog nasipa u mjestu Krepšić kod Brčkog i u toku je prikupljanje potrebne dokumentacije.

Zastrašujući snimci poplava u Bosni: Meteorolozi objavili upozorenje za padavine na području Tuzle!

"Poznato je da imamo problem klizišta u mjestu Krepšić koji se proteže do mjesne zajednice Vučilovac. Odjeljenje za stručne i administrativne poslove, Pododjel za Javne nabavke u Vladi Brčko distrikta trenutno provodi proceduru odabira izvođača radova na sanaciji klizišta i ta će procedura biti okončana do kraja ove sedmice", kazao je Bikić.

S obzirom da su najavljene nove obilnije kišne padavine, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu poziva građane da čim primijete neželjene promjene pozovu operativno komunikacijski centar na broj 121 ili 122.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak