Salkić SDS-u: Napadi na Bakiru Hasečić su nekorektni

Radiosarajevo.ba
Salkić SDS-u: Napadi na Bakiru Hasečić su nekorektni

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Ramiz Salkić pozvao je večeras poslanika iz SDS-a iz Višegrada, da ne optužuje Bakiru Hasečić, predsjednicu Udruženja Žena - žrtva rata, za koju su tvrdili da joj niko u RS ne može ništa, ali da je se lokalna višegradska vlast ne boji.

Bakira Hasečić verbalno napadnuta u Višegradu

Pitanje oko Bakire Hasečić i obnove kuće, nazvane Živa lomača, a u kojoj je stradalo više od 70 Bošnjaka, pokrenuo je poslanik SDS-a Miroslav Kojić tokom rasprave o radu MUPRS-a.

Kojić je u obraćanju resornom ministru pitao kako to da Hasečić nije privedena prilikom nedavnog izvođenja radova na kući živa lomača, iako ta kuća, kako smatraju, treba biti srušena zbog trase puta.

U odgovoru je ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić ponovio da je policija podnijela izvještaj protiv Bakire Hasečić i još nekoliko osoba, ali po odluci tužioca nisu postojali elementi krivičnog djela po kojima bi ona bila lišena slobode i pritvorena.

I potpredsjednik Salkić je u svom regiranju naveo da nije korektno da se ta žena napada u parlamentu RS, a da još uz to nije u prilici ni da iznese i odbrani svoj stav.

„Vi ste jaki i moćni. Uspjeli ste pobijediti SNSD Milorada Dodika, ne vidim što vam je problem ta jadna žena i ta jedna kuća, koju treba da malo obiđete i riješit ćete problem“, rekao je Salkić u obraćanju poslaniku SDS-a.

Podsjetio je šta je bilo u toj kući te dodao da nije dobro da lokalna vlast tako reagira imajući sve to u vidu.

Na izjave iz SNSD-a da su poslanici SDS-a nervozni, jer ih je SDA izdala prilikom smjene kadrova SDS-a u Sarajevu, Salkić je također reagirao i naveo da SDA u ovom trenutku nema obavezu ni prema jednoj političkoj stranci, ni u Banjoj Luci ni u Sarajevu.

Tokom tačke o izvještaju o radu MUPRS-a u dosadašnjoj raspravi je opozicija tvrdila da ne postoji politička volja za obračun s kriminalom i korupcijom te podsjetila na nerazriješeno ubistvo radnika Zavoda za izgradnju Banja Luka Milana Vukelića, dok su iz vladajuće stranke isticali da rezultati pokazuju dobar rad entitetske policije.

Ipak, ponovo su poslanici u najvećem dijelu odstupali od teme, ne štedeći se u međusobnim optužbama ko je, šta i kako radio dok je bio u vlasti, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak