Ruska ambasada: 'Može se izvršiti cyber napad na BiH i optužiti nas'

3
Radiosarajevo.ba
Ruska ambasada: 'Može se izvršiti cyber napad na BiH i optužiti nas'

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini reagirala je danas povodom, kako kažu, "zabrinutosti zapadnih predstavnika zbog navodne namjere Rusije da izvrši cyber napade na Bosnu i Hercegovinu i da utiče na takav način na rezultat predstojećih izbora".

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Još jedna porcija antiruskih dezinformacija. Pozivajući se na „iskustvo“ američkih izbora 2016. godine, direktor NATO-ovog Centra za komunikacije Janis Sarts tvrdi: „oni (dakle Rusija) pokušavaju da iskoriste postojeće slabe tačke za stvaranje nestabilnosti u zemlji i da dovedu u pitanje legitimitet i rezultate izbora“. Dakle ovako se priznaje postajanje slabih tačaka američkog izbornog sistema, oslonac svjetske demokratije", naveli su, između ostalog.

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Kako tvrde, situacija je kažu sasvim suprotna te da "SAD i njihovi saveznici troše ogromnu količinu novca da se umiješaju u izbore u Rusiji".

Američki ambasador u BiH: Nećemo ovu zemlju ostaviti Rusiji

"Što se tiče cyber napada, sada svaki pametni učenik može izvršiti kompjuterski napad, pažljivo ga prikrivajući. A ne sumnjamo se da Centar za komunikacije NATO-a, Ambasada SAD ili Delegacija EU u Sarajevu imaju stručnjaka koji će izvršiti napad na BiH kao i da označe ovaj napad kao da je „proizveden u Rusiji“, u to se ne sumnjamo", oglasila se Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini na zvaničnom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak