RS dobila ključna ministarstva

Radiosarajevo.ba
RS dobila ključna ministarstva

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, tvrdi da je RS dobila "ključna mjesta" u novom sazivu Vijeća ministara BiH. 

Dodik navodi da RS „inače dobija četiri ministarska mjesta, iako sva ne dobijaju Srbi“, a prema jučerašnjem dogovoru šest lidera pripala su joj tri resora - finansija, civilnih poslova te vanjske trgovine. 

"Imajući u vidu ono što dolazi u narednoj godini, a to su evropske integracije, ta pitanja će se najviše prelamati preko ovih ministarstava, a pogotovo preko Ministarstva finansija", naveo je Dodik. 

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da će predstavnici SNSD-a i SDS-a, nakon praznika dogovoriti kandidate za ministarska mjesta, od kojih će dva dobiti SNSD, a jedno SDS. 

Ustvrdivši da o imenima nije bilo konkretnog dogovora, kazao je da u obje stranke postoji "značajan broj ljudi sa iskustvom u radu u zajedničkim organima i da će ih rukovodstva stranaka uvažiti“. 

Komentirajući to što je Specijalno tužilaštvo RS obustavilo istrage protiv njega i još šest osoba u RS osumnjičenih za, navodno, nezakonitosti u izgradnji nekoliko objekata u RS, on je ponovio tvrdnju da je istraga Tužilaštva BiH protiv njega i njegovih saradnika bila politički motivirana.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak