Roditelji iz Konjević Polja u ponedjeljak u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Roditelji iz Konjević Polja u ponedjeljak u Sarajevu

Roditelji djece bošnjačke nacionalnosti i danas nastavljaju s bojkotom nastave u područnoj OŠ „Petar Kočiće u Konjević-Polju. Oni su danas se sastali ispred školskog dvorišta u Konjević-Polju i donijeli odluku da u ponedjeljak, 16. septembra idu u Sarajevo i tamo traže svoja prava. 

U Konjević-Polju, roditelji djece bošnjačke nacionalnosti bojkotoju nastavu zbog niza nepravilnosti skojima se suočavaju oni i njihova djeca, među kojima je i uvođenje nacionalne grupe predmeta u obrazovani sistem. 

„Donijeli smo odluku kao Savjet roditelja uzimamo na sebe obaveze da obezbijedimo autobus i da idemo pred Vijeće ministara u Sarajevo. Idemo u Sarajevo da tražimo naša prava i ostat ćemo dok se naša prava ne ispune.

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija i direktor škole Savo Milošević su upoznati od aprila s našim problemima. Mi tražimo naša prava koja nam pripadaju, koja su nam obećana“, izjavio je za Agenciju Fena Vehid Dedić, član Savjeta roditelja. 

Ministar Mutabdžija rekao je jučer da novih sastanaka s roditeljima učenika bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoša i Konjević-Polja neće biti dok djeca ne krenu u školu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak