Roditelji iz Konjević Polja proveli noć pred zgradom OHR-a

Radiosarajevo.ba
Roditelji iz Konjević Polja proveli noć pred zgradom OHR-a

Roditelji djece bošnjačke nacionalnosti iz Konjević Polja proveli su noć u šatorima ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu, dok su njihova djeca sinoć zbrinuta u jedan dom.

Član Savjeta roditelja Vehid Dedić izjavio je Feni da je noć bila hladna, ali da bez obzira na uslove roditelji neće odustati od svojih zahtjeva.

Kaže da se danas očekuje da stigne još jedan minibus s roditeljima iz Konjević Polja koji jučer nisu mogli zbog obaveza doći u Sarajevo.

"Čekat ćemo ovdje sve dok nam ne kažu da li imamo pravo na grupu nacionalnih predmeta ili ne", ističe Dedić.

Jučer su roditelje i djecu posjetili ministri Damir Mašić i Adil Osmanović, koji su s predstavnicima OHR-a razgovarali o problemima bošnjačkih učenika u Konjević Polju.

Djeca bošnjačke nacionalnosti iz Konjević Polja ne idu u školu od 2. septembra, a njihovi roditelji zahtijevaju od nadležnih institucija da se djeci omogući izučavanje nacionalne grupe predmeta te da se adekvatno riješi nacionalni sastav školskog odbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak