Restoran Parlamenta podijelio zadnje zalihe hrane

Radiosarajevo.ba
Restoran Parlamenta podijelio zadnje zalihe hrane


U zgradi Parlamentarne skupštine BiH, prema podacima Službe obezbjeđenja, je oko 800 ljudi, od kojih je više od 250 stranih gostiju koju su danas u Sarajevo doputovali kao učesnici Godišnje skupštine Evropskog fonda za jugositočnu Evropu.

Zbog brojnosti učesnika ovog međunarodnog bankarskog foruma restoran u zgradi Parlamentarne skupštine danas je bio u funkciji tog skupa, a nakon što zbog blokade izlaska iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH nije niko mogao izaći, iz restorana su podjelili poslednje zalihe hrane.

Od prije četiri sata, kako je potvrđeno reporteru Fene, u restoranu nema hljeba, a  pri kraju su i zalihe sokova i vode koje se besplatno daju onima koji su u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Parlamentarci su, kako javlja repoter Fene iz zgrade Parlamentarne skupštine, uglavnom u svojim kabinetima u iščekivanju "deblokade" zgrade, dok su  učesnici bankarskog foruma koji su doputovali iz zemalja jugoistočne Evrope zatečeni  onim što im se dogodilo u Sarajevu, izašli već poodavno iz sale u kojoj je jutros započeo forum i  vrijeme provode po hodnicima zgrade Parlamentarne skupštine. Sa njima je i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić koji nije uspio ubijediti građane koji protestvuju da dozvole izlazak gostiju-učesnika bankarskog foruma.

Godišnja skupština EFSE okupila je u Sarajevu više od 400 međunarodnih stručnjaka i lokalnih predstavnika iz 34 zemlje. Jedan broj njih, među kojima i guverneri banaka susjednih zemalja su izašli iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH u prijepodnevnim satima kada izlazi još nisu bili blokirani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak